zaterdag 29 augustus 2015

Rozenbottels, siroop? Ja bomvol vitamine c!!






Rozenbottelsiroop


  •  rozenbottels
  • 1 citroen
  • suiker ( de helft van de hoeveelheid sap )
Werkwijze
  1. Was de rozenbottels en snijd ze doormidden. 
  2. Boen de citroen af en snijd hem in plakjes.
  3. Breng de rozenbottels met de citroen in ruim water aan de kook.
  4. Laat ze met het deksel op de pan op laag vuur garen ca. 15 minuten.
  5. Pureer de massa met een staafmixer. 
  6. Zet een zeef op een kom, leg er een zeefdoek in en stort de inhoud van de pan erin; laat het sap eruit lekken.
  7. Doe het rozenbottel sap met de suiker in een pan, verwarm het tot de suiker is opgelost en laat de siroop even doorkoken.
  8. Giet de siroop in een brandschone fles.
  9. Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
Van de siroop maak je limonade.

van rechts naar links: kroontjes verwijdert en gewassen bottels, daarna doormidden snijden, citroen in plakjes toegevoegd met water, laten koken en dan met de staafmixer pureren.

deze halve liter is voor pap en mam, ik maak morgen nog wel een fles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten