vrijdag 7 augustus 2015

Overheerlijke gevulde courgette eigen recept met o.a. tonijn, kappertjes, ansjovis en feta


Bijna vergeten een foto te maken, bij de laatste courgette dacht ik er nog net aan, daarom is de foto niet helemaal scherp. We hebben hier heerlijk van gegeten.

Dit is een eigen recept:
Ik had 1 grote courgette en 1 van normale grote uit eigen tuin. Je snijdt ze in de lengte door en de grote ook nog doormidden, dan uithollen met een lepel ( 1/3 hiervan bewaren de rest kan weg ), beetje olie in de ovenschaal, courgettes hier over verdelen, beetje zeezout en peper uit de molen in de courgettes strooien en dan insmeren met olijfolie.
 
De vulling:
* 4 sjalotten
*
flinke teen knoflook
* 2 blikjes tonijn in olijfolie ( laten uitlekken )
* koffielepel kappertjes
* 3 ansjovisfiletjes
* 1/2 pakje feta
* courgette 1/3
* beetje citroensap
* zwarte olijven in plakjes
* paprikapoeder
 
Je begint met het bakken van de gesnipperde sjalotten en knoflook, voeg de uitgelepelde courgette ( 1/3 ) toe, daarna de tonijn, ansjovis, kappertjes. Na 5 minuten van het vuur halen en de olijven, citroensap en feta toevoegen.
Flink zwarte peper toevoegen en een beetje paprikapoeder.
De vulling in de courgette lepelen en een beetje aandrukken.
 
Dit plaats je in de oven voor ca. 45 minuten op 200 graden.
 
Ik had ook in de oven kriel aardappelen ( ca 3 minuten gekookt, afgegoten en laten afkoelen ),  dan in stukjes in een ovenschaal met royaal herbes de Provence , zeezout en 3 in stukjes gehakte knoflook tenen ertussen. Dit overgiet je royaal met olijfolie, even door husselen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten