woensdag 5 augustus 2015

Ricotta quiche met o.a. snijbiet, bleekselderij en verse kruiden, 3 soorten kaas en pijnboompitten.

Wat moet ik maken van de snijbiet in mijn tuin, na even zoeken op internet kwam ik dit tegen. Ik heb ook de nerven apart gesneden en meegbakken, zonde om weg te gooien.
Ook dit gerecht is van Yotam Ottolenghi, heel fris zonder eieren en room een lekkere lichte hartige taart met snijbiet, verse kruiden, ricotta, Parmezaanse kaas en feta en bladerdeeg.


 
  • 7 plakken bladerdeeg
  • 1 ui
  • 8 bladeren van snijbiet
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 5 takjes munt
  • 5 takjes peterselie
  • 3 blaadjes salie
  • scheut olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram feta
  • 1 citroen
  • flinke eetlepel pijnboompitten
  • zout en peper
  • 100 gram ricotta

Laat 7 plakken bladerdeeg ontdooien. Snij de ui in ringen en de bleekselderij in kleine stukken. Snij de nerf uit het snijbietenblad en gebruik alleen het blad. Hak de peterselie, munt en salie fijn. Snij de knoflook fijn. Bak de groente en kruiden met olijfolie op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten. De bleekselderij moet lekker zacht zijn.
Rasp 50 gram Parmezaanse kaas boven een kom. Brokkel 75 gram feta erbij. Voeg de rasp van de schil van een citroen toe. Meng de groente met het kaasmengsel. Voeg een flinke eetlepel pijnboompitten, een snuf zout en flink zwarte peper toe.
Vorm van de plakken bladerdeeg een soort kom, beetje rustiek. Leg de groentevulling in het midden en vouw de randen erover heen.
Verspreid de ricotta in stukjes over de taart. Klop een ei los en bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak de taart in het midden van de oven op 200 graden in 30 minuten mooi goudbruin.


Echt een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten