zondag 2 augustus 2015

Prachtig oud Hannover, Maagdenburg en Berlijn

Eerst in Leer een milieu sticker opgehaald, foto's omgeving zijn van Hannover.

Via de rode lijn dwars door de stad volg je een route van ca. 4 kilometer en kom je zoveel moois tegen!

Er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning op het terras.

Op de hoek van deze straat hebben we heerlijk gegeten in een Turks restaurantje ( geweldige bediening in een historisch gebouw ), super netjes en heerlijk, we kregen de Turkse koffie gratis. ( voorgerecht hebben we jammer genoeg niet op de foto gezet ), allerlei hapjes zoals gegrilde courgette, aubergine, gevulde wijnbladeren etc.

De 1e 2 foto's zijn van Maagdenburg, de rivier de Elbe, heel laag water , verder een modern gebouw en natuurlijk de Dom van Magdeburg van binnen gezien ongelooflijk mooi. Staat niet op de foto. In Schoningen klein plaatsje van de weg af hebben ze een ....hahaha.


Indrukwekkend Berlijn, zo groot, zo vreselijk veel geschiedenis,  zo schoon, vriendelijk en te veel om te fotograferen. We hebben in het pizza haus lopend vanaf het Ibishotel na eindeloos wachten en 2 glazen wijn verder toch een verse fijne pizza gegeten. Dat was echt het wachten waard.
Duitsland jullie hebben mijn hart eindelijk veroverd, ik wilde hier nooit op vakantie naar toe, maar echt super vriendelijke mensen en je spreekt gewoon de taal ook wel handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten