zondag 3 januari 2016

Lekker pittige knolselderij/ zoete aardapelsoep met spaanse peper.






Op de schaal in de keuken lag al een hele tijd een zoete aardappel en daarnaast een knolselderij. Daar kan vast wel een lekkere soep mee worden gemaakt.


En het resultaat mag er zijn, die pepers uit de tuin die zijn ongelooflijk heet maar dat maakt de soep wel lekker pittig.



Je hebt nodig
een ui in stukjes en 2 tenen knoflook in plakjes, wat plakjes buikspek ( broodbeleg ) in reepjes gesneden, 1 knolselderij geschild en in kleine centimeter grote blokjes gesneden net als de zoete aardappel, 2 bouillonblokjes en 1.5 liter water.

Voor de topping een paar geroosterde walnoten, nog wat spek en blaadjes munt en een mespuntje paprikapoeder.

Je begint met wat olie in de pan te doen, voeg het spek, de knoflook en ui toe, rustig glazig bakken, daarna de knolselderij en zoete aardappel meebakken ca. 10 minuten.
Dan mag het water met de bouillonblokjes erbij, laat het zachtjes koken voor ca. 45 minuten. Dan met de staafmixer glad pureren.



In een droge koekenpan een paar spekreepjes en de walnoten bakken, een beetje paprikapoeder op de soep strooien dan voeg je de noten met spek toe en tot slot als garnering de muntblaadjes en nog een klein beetje zwarte peper erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten