zaterdag 9 januari 2016

Garam Masala recept kruidenmengsel voor o.a. curry's












Garam Masala is eenvoudig zelf te maken en je hebt een vers specerijenmengsel wat veel lekkerder is, er zit zoveel smaak aan. Je gebruikt het voor Indiase curry's.
Je huis gaat er heerlijk van ruiken en het is zo klaar.
  • 2 eetlepels koriander zaad
  • 4 eetlepels komijn
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel hele kruidnagels
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kardamom peulen (zaden verwijderen na het verwarmen)
  • 2 laurierblaadjes
  1. Gebruik een droge, niet ingevette pan en verwarm deze. Rooster alle hele kruiden een paar minuten. Let op! voeg nog niet de gemalen kruiden toe (deze verbranden te snel)
  2. Doe de kruiden in een vijzel samen met de al vermalen kruiden. Laat even afkoelen
  3. Pel de kardemom peulen
  4. Maal de kruiden in een vijzel
  5. Je mengsel is klaar om gebruikt te worden en er heerlijke curries mee te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten