zondag 17 januari 2016

couscous salade met abrikoos, sinaasappelsap, feta en geroosterde amandel



Heerlijke couscous salade, en deze x keer met abrikozen, sinaasappelsap (vers geperst ), kaneel, ui, rode paprika, feta verse koriander.

Wat heb je nodig:
– 125 g gewelde abrikozen in kleine  stukjes
– 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
– 1 ui gesnipperd
– 1 sinaasappel geperst
– 1 tl kaneel
– 250 g (volkoren) couscous
– 3 el olijfolie
– 35 g amandelen
– 100 g feta in kleine blokjes
– koriander vers
– zout en peper


Schep in een schaal de abrikozenstukjes om met de sinaasappelsap, de kaneel, de couscous, 3 eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout en 250 ml. kokend water. Roer even door en laat 10 minuten staan. Rooster de amandelen goudbruin. Roer de couscous door en voeg de paprika, ui, feta, grof gehakte koriander en geroosterde amandelen toe. Breng de salade op smaak met zout en peper.




 

Echt heerlijk, we hadden er nog naanbrood bij met humus en gedoopt in olijfolie met knoflook, een frisse tomatensalade ( met  heerlijke olijven, stukje komkommer, geitenkaas, honing en olijfolie met wat citroensap).


Vooraf ieder een halve avocado met olijfolie en knoflook en als toetje chocolademousse van avocado gepureerd met een banaan, eetlepel cacao en honing ( oplaten stijven in de koelkast ) en daar even opgewarmde en gewelde vijgen, abrikozen en cranberries, paar blaadjes verse munt en een dot crème fraiche overheen.



 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten