dinsdag 29 september 2015

Pasta carbonara met grookte makreel van Jamie Oliver

Weer een heerlijk recept waarbij ik ben uitgegaan van de gerookte makreel die in de koelkast lag.

 
Nodig:

Penne pasta ca. 300 gram, 1 courgette in stukjes, 1 ui in stukjes, 2 x takje verse rozemarijn of tijm, 100 ml. room, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 makreel ontdaan van graten in stukjes, 2 eieren.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan kokend water. In de tussentijd verhit je wat olijfolie in een grote koekenpan en bak je de ui en courgette op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Roer het regelmatig om. Doe daarna de rozemarijn en makreel erbij en bak het 5 minuten mee, terwijl je het af en toe omschept.
Mix nu de eieren met de melk en Parmezaan.

Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater. Doe de uitgelekte pasta bij het makreelmengsel. 
Lekker met wat zwarte peper erover een drupje citroen en nog wat geraspte kaas.

Je kan er nog wel een paar ansjovisfilets aan toe voegen voor een beetje meer smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten