donderdag 23 juli 2015

Pasta met zalm, ricotta, pijnboompitjes en verse spinazie

We hadden de pan al leeg gegeten toen ik aan een foto dacht, dit was het laatste restje.
Heerlijk gegeten en binnen een kwartier op tafel.

Nodig:

400 gram penne
zak verse spinazie

handjevol pijnboompitjes ( even roosteren in een droge koekenpan )
2 tenen knoflook, fijn snijden
bakje ricotta
zout en peper, olijfolie
3 schijfjes geitenkaas
pak gerookte zalm

Zet water op en doe de penne in het kokende water ca. 10 minuten. Ondertussen snij je de zalm klein, voeg dit bij de ricotta en geitenkaas. Royaal bestrooien met peper en een beetje zout. Ondertussen de pijnboompitten roosteren tot ze verkleuren.
Beetje olijfolie in een ruime koekenpan en knoflook toevoegen, dan rustig steeds een handje spinazie in de pan en omroeren. Net zolang tot alles geslonken is, voeg dan de zalm, ricotta, geitenkaas mengsel toe.

Giet de pasta af, schep het op de borden en schep dan het spinazie mengsel erop. Bestrooien met pijnboompitjes en genieten.
Ik was royaal met de peper maar dat mag ook wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten