vrijdag 24 juli 2015

Chinese kool gewokt met rijst en rundvlees met rendang


Dit is iets meer werk maar overheerlijk, je snijdt het suddervlees in kleine stukjes of reepjes en dit bakken. Dan boemboe rundvlees aanmaken met water en samen met het vlees ca. 1 1/2 uur laten sudderen. Dit kan je in de ochtend al doen. De rest heeft ongeveer een half uurtje tijd nodig.
Water opzetten en de rijst koken.
Chinese kool in repen snijden, de dikkere witte stukken klein snijden en samen met 1 ui en 2 tenen knoflook bakken in een wokpan, daarna ( na ca.7 minuten ) de rest van de kool mee wokken, eetlepel kerriepoeder, zout, peper en 2 eetlepels sojasaus toevoegen.
Voor je de rijst afgiet even 2 eetlepels kokend water bij de groente doen en deksel erop voor nog 5 minuten.
Alles op een bord serveren en nog een beetje seroendeng erover en eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten