zaterdag 25 juli 2015

Bananenbrood met boekweitmeel




Wat heb je nodig:
• olijfolie, voor invetten
• 250 g boekweitmeel, plus extra
• 3 rijpe bananen
• 125 g ongezouten boter
• 2 grote eieren
• tl gemalen kaneel
• 2 el vloeibare honing
• 50 g walnoten

Prak de bananen fijn en roer er dan 2 eetlepels appelsap door.
In een andere kom klop je de roomboter romig, 1 voor 1 de eieren erdoor roeren, dan kaneel, honing en boekweitmeel, tot slot de bananen en de noten.

Schep alles in de bakvorm en bak het brood 40 minuten op 180 graden, tot het goudbruin en gaar is.

Boekweit gezond alternatief voor granen

Gelukkig bestaan er voldoende gezonde alternatieven voor graan en tarwe. En ervan is het vergeten boekweit. Boekweit is niet alleen glutenvrij maar ook een belangrijke leverancier van plantaardige eiwitten, van vitamine B en van mineralen zoals magnesium, koper, kalium en fosfor. Boekweit zorgt voor een constante bloedsuiker zonder pieken en dalen. Deze gezonde vervanger van granen stimuleert je metabolisme of stofwisseling, en zorgt voor een jonge en stralende huid. Dat is nog niet alles. Boekweit levert zelfs de acht essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Boekweit verkleint je risico op hoge bloeddruk, brengt je cholesterolgehalte in evenwicht en heeft een gunstige invloed op diabetes, voorkomt de vorming van galstenen en van hormoon gerelateerde soorten kanker waaronder borstkanker, baarmoederhalskanker en prostaatkanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten