dinsdag 3 maart 2015

Groentepannenkoek heerlijk en gezond


Geen zin in brood maar wat eet je dan. Overal hoor je dat we veel meer groenten moeten eten maar om steeds een salade te eten verveelt ook snel.

En wat is er nu lekkerder dan een pannenkoek maar dan gemaakt van heel fijn gesneden groenten. In de koelkast lag nog een courgette en een paar wortels, 2 lente uitjes erbij en voilĂ .

De bedoeling was 2 stukken bewaren voor de volgende dag. Ik werk op maandag, woensdag en vrijdag en heb een half uur lunch pauze. Hahahahahaha ik vond het zo lekker vooral met een beetje ketjap dat ik de bak weer open heb gemaakt en alles heb opgegeten.
Nodig:
1/2 courgette, 3 wortels, 2 lente uitjes, 1 ei, beetje boekweitmeel, 2 eetlepels sole ( Keltisch zeezout) en een draai uit de pepermolen, eetlepel kokosolie.


De groenten heel fijn snijden, dan 1 ei toevoegen, peper en sole en bindend maken met boekweitmeel.
Eetlepel kokosolie in de pan laten smelten en de groenten in de pan doen. Vuur niet te hoog, de groenten moeten ook kunnen garen. Als de onderkant bruin is voorzichtig omdraaien ( ik doe er een bord op en draai het dan om) opnieuw onderkant bruin laten worden en dan op een bord laten glijden en er een klein beetje ketjap overheen gieten of dippen in een kommetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten