dinsdag 3 maart 2015

Keltisch zeezout en Sole


Een aantal jaren geleden had ik iets gelezen over Keltisch zeezout hoe gezond het is wat je er mee kan.  Ik heb toen een emmer gekocht en Sole gemaakt.
Hoe maak je Sole:

Een schone pot vullen met 1/3 Keltisch zeezout, vullen met water goed doorroeren even laten staan en nogmaals roeren. Deksel erop en de volgende dag is het klaar voor gebruik. 

Deze geconcentreerde zoutwateroplossing wordt een ‘Sole’ genoemd en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de Sole rechtstreeks te drinken! In plaats daarvan los je één theelepel Sole op in een glas water. De grootte van het glas doet er niet zo veel toe, het gaat erom dat je die ene theelepel binnenkrijgt. In een normaal glas (225 cl.) kun je van gewoon kraanwater door toevoeging van een theelepel Sole het lekkerste bronwater creëren dat je ooit hebt geproefd! Je zult merken dat het water er zachtiger, bijna romiger van wordt.

Ik raad aan om ’s ochtends een glas met Sole te drinken na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Op deze manier voorzie je op eenvoudige en effectieve wijze je lichaam dagelijks van een complete dosis mineralen in de exacte verhouding, balans en samenstelling zoals alleen de zee deze kan bieden. De Sole kan zowel in de koelkast als daarbuiten op een koele en donkere plaats bewaard worden. Let er dat de Sole niet blootstelt aan zonlicht want dan krijg je groene algvorming, net als in de zee.

Hoe maak je Sole:

Een schone pot vullen met 1/3 Keltisch zeezout, vullen met water goed doorroeren even laten staan en nogmaals roeren. Deksel erop en de volgende dag is het klaar voor gebruik. 


http://www.keltischzeezout.com/toepassingen-van-keltisch-zeezout/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten