zondag 15 februari 2015

Soda bread / karnemelk brood met forel paté van Jamie

Dit brood maken kost maar 10 minuten mengen even kneden en 35 minuten in de oven!!

Het is zo klaar en smaakt heerlijk.

Benodigdheden:

450 gram volkorenmeel
1 theelepel zout
1 flinke theelepel natriumcarbonaat
eetlepel honing
400 ml. karnemelk

Meng de gezeefde ingrediënten en voeg de helft van de karnemelk toe, roer dit door en giet er de rest van de karnemelk doorheen. Even goed door kneden en maak er een bal van. Plaats dit op een met bloem bestoven bakplaat en zet de oven op 215 graden. In 35 minuten is je brood klaar. Klop even op de onderkant, als het hol klinkt is het goed. Laten afkoelen op een rooster met een theedoek erover heen
.

Dit is zo lekker, snel klaar en je gebruikt geen gist.

Forel paté van Jamie Oliver

1 pakje forel filets

3 theelepels mierikswortel uit een potje
1 bakje roomkaas
2 lente uitjes fijngeknipt
sap van een halve citroen
peper en zout

Meng alle ingrediënten en voeg de in stukjes gesneden forel filets toe, spatel dit even door. Plaats het even in de koelkast kunnen de smaken er lekker in trekken. Superlekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten