woensdag 4 februari 2015

Preitaart


Overheerlijke preitaart!
Nodig:
7 plakjes bladerdeeg, 3 preien, 1 ui, spekjes, 2 eieren, geraspte kaas naar wens 150 gram, crème fraiche, peper en zout
.

Was de prei ,daarna in ringen snijden uitlekken. Spekjes rustig bakken en in de andere pan de gesnipperde ui even glazig bakken, daarna de prei toevoegen en 5 minuten meebakken.

Ondertussen de plakjes bladerdeeg laten ontdooien en een taartvorm invetten.
In een kom de eieren loskloppen, crème fraiche, kaas, peper en zout erdoor roeren.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg, met een vork gaatjes prikken en bestrooien met een beetje paneermeel ivm vocht van de prei. Dan alles doorelkaar scheppen en in de vorm doen. Dit plaatsen in een voorverwarmde oven op 200 graden ca. 40 minuten, wel even kijken of het niet te bruin wordt anders afdekken met aluminiumfolie of oven iets temperen.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten