dinsdag 27 januari 2015

Nadde Spoanen



We vonden dit boekje in de bibliotheek een paar jaar geleden, en wat bleek het zijn korte verhalen van ons dorp en omstreken. Het begint met de bakkerij van het dorp en dat is ons huis al vele jaren. De pentekening laat zien hoe het er 100 jaar geleden heeft uitgezien.
Na zoeken op internet hebben we  het boekje kunnen vinden en gekocht en het is vandaag afgeleverd. Zo leuk. Dit blijft altijd bij het huis.

Het grote huis deed altijd wat dof en gesloten aan, de hoge kamerramen naar het noorden gekeerd bleven kil doordat er geen zonnestraal bij kon. De crème kozijnen en terra bruine ramen waren al een uitzondering tussen de andere huizen, waar het houtwerk gewoon wit en groen geschilderd was. De winkel was groot en kil met zijn lichtblauw-groene koekjestrommels op een rij naast elkaar in een wandrek van dezelfde kleur tegen de witgekalkte muur. In de etalage, achter een groot raam met ronde boog, waar met grote letters "Brood, Koek en Banket" opgeschilderd was, stonden alleen maar stopflessen met drop en zoethout.

Voor de hele gevel langs was een smalle, van rode bakstenen gemetselde stoep. Het overige gedeelte tot de trambaan was zand, dat 's zaterdags werd geharkt in één richting: van de stoep naar de trambaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten