zondag 29 november 2015

Pasta met ansjovis, prei en spinazie met gegrilde courgette en gehaktballetjes in tomatensaus



We hebben een fantastische maaltijd gegeten genoeg voor 4 personen voor in totaal € 4,40 

Gegrilde courgette
Pasta met prei, spinazie en ansjovis
Gehaktballetjes van Nigella Lawson met een overheerlijke tomatensaus









Pasta met ansjovis en spinazie van Jamie Oliver:
Dit recept is gemakkelijk te maken met groenten van deze periode, ik heb gebruikt 400 gram pasta, 1/2 potje ansjovis, 1,5 prei en 100 gram verse spinazie en sap van 1 citroen.

Je gebruikt de olie van de ansjovis en 2 eetlepels extra olijfolie, daarin bak je de in hele fijne ringetjes gesneden prei en ansjovis in kleine stukjes gesneden of geknipt voor ca. 10- 15 minuten.
Dan voeg je de in grove stukken gesneden spinazie toe en doe je de deksel op de pan.
Dan kook je de pasta met wat zout gaar, laten uitlekken en roer de spinazie prei mengsel erdoor ( eventueel een beetje kooknat toevoegen).
Voeg wat citroensap naar smaak toe en druppel er wat olijfolie over.

We hadden er gegrilde schijven courgette ( 1 stuk) bij ingewreven met een mengsel van olijfolie met zeezout, rozemarijn en 2 geperste teentjes knoflook. Dit van te voren klaarleggen in een schaal dan kan al het vocht eruit en in een grillpan bakken.

We hadden er gehaktballetjes van Nigella Lawson erbij met tomatensaus.

Gehaktballetjes: 200 gram gehakt
1 ei
2 eetlepels Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
3 eetlepels panco ( paneermeel)
zout en peper

Voor de saus:2 grote uien
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
snufje suiker
theelepel sambal
gedroogde basilicum
zout/peper

Maak eerst de balletjes door alles in een kom te mengen en er kleine balletjes van te draaien.

Voor de saus: ui, paprika en knoflook fijn snijden en vermengen met de kruiden, verhit de olie in de pan en voeg het uienmengsel toe en laat 10 minuten zachtjes bakken, voeg de tomaten toe met suiker, zout en peper en laat nogmaals 10 minuten sudderen.
Bak de balletjes in een aparte pan en voeg daarna aan de saus toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten