zondag 22 november 2015

Ieder weekeinde koken met het jaarboek van Jamie Oliver

We moesten nog even roomboter halen en mijn blik viel op het tijdschrift Jamie's recepten jaarboek 2015!! Dat kon ik niet weerstaan.

In de auto terug al watertandend recepten lezen. Het is nu 1,5 uur later en het eerste recept zit in de pan nl.

Rodebieten-Tomatenborsjtj :soep van heel veel groente

Nodig:

tomaten uit blik ( had ik niet dus verse gebruikt )

1 rode ui in dunne ringen
2 stengels bleekselderij  fijngesneden
2 wortels geschrapt in dunne plakjes
2 rode bieten fijngesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
1,2 liter runderbouillon
1/2 kleine rode kool fijngesneden
4 eetlepels zure room

Pak een grote soeppan en doe de tomaat, ui, bleekselderij, wortel, bieten, tomatenpuree, suiker erin, voeg de bouillon toe en laat het aan de kook komen. Na 5 minuten ook de rode kool toevoegen en het geheel ca. 30 minuten zachtjes gaar laten worden.
Nu kan je kiezen, of je pureert het met de staafmixer of je laat het zo.
Verdeel de soep over de kommen en voeg er een lekkere dot zure room aan toe.


Nu is het nog mooi rood, het wordt heel anders van kleur na het toevoegen van de rode kool.













We hebben net samen afgesproken om ieder weekeinde uit dit receptenboek te gaan koken, er staan zoveel verschillende recepten in. Het voordeel is dat je steeds weer iets nieuws probeert en zeker weet dat het lekker smaakt.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten