maandag 19 oktober 2015

Weekeinde Bergen, Kust en Kunst

We wilden er even tussenuit en ik wil altijd naar de kust ( heb ooit 9 maanden in Egmond aan Zee gewoond en gewerkt ) en dat verlangen verdwijnt nooit meer.
Een appartementje geboekt naast een villa in het kunstenaarsdorp Bergen. Niet gekeken of er toevallig ook iets te doen is!!
We vielen met de neus in de boter we wilden de kust en kregen de kunst er bij.
Dit weekeinde begon nl. kunst10daagse en logeerden wij niet in een bijzondere ambiance van een kunstenaar nl. RenĂ© Paul. En dit terwijl we er niets vanaf wisten.
We hebben niet bij de huisbaas gekeken, want dan moet je op een bepaalde tijd naar binnen en krijg je tekst en uitleg, wij willen even binnen wippen om te kijken of we het ook mooi vinden. Er is voor ieder wat wils, muziek, theater, beeldende kunst en schilderkunst. Best een aantal mooie dingen gezien.

Maar goed wij kwamen voor de kust en die hebben we gezien, in Heemstede een kop koffie, Callantsoog een heerlijke lunch, op het strand van Bergen aan Zee een fikse wandeling in de motregen, Egmond aan Zee op een verwarmd terras een cappuccino gedronken, rondje oude centrum van Alkmaar en een glas wijn op het terras van Bergen aan Zee.

Hier volgen wat indrukken.

Appartement in Bergen

 
Strand van Bergen aan Zee


Alkmaar



Callantsoog

Lunch, geitenkaas quiche

En toen kwam toch nog de zon.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten