zaterdag 24 oktober 2015

1 rode kool en 2 lekkere recepten

Zal ik het wel of niet doen rode kool in zijn geheel kopen? Dan moet ik ook gelijk op zoek naar een recept, want ik ken mezelf dan ligt het er volgende week nog.
Goed de rode kool meegenomen doormidden gesneden en 1 helft in de koelkast gelegd.
Hieronder 2 recepten een rode kool salade en rode kool in de pan met wijn, ui, appel, basterdsuiker, kaneel en sap van 1 sinaasappel.

 



Recept 1 
 
Met een mandoline een 1/4 rode kool in fijne reepjes snijden, van 2 sinaasappels snijdt je de bovenkant en onderkant eraf en dan dik schillen, boven de kom de partjes tussen de vliesjes eruit halen, de partjes op de salade leggen, in een klein kommetje doe je 1 tl mosterd, 1 tl honing en 3 eetlepels olijfolie met een beetje zout en peper, goed roeren en over de salade gieten. Alles goed omscheppen en tot slot zachte geitenkaas in stukjes naar eigen smaak eroverheen brokkelen.
 
Recept 2

1/4 rode kool fijn snijden, in een ruime pan 1 eetl. olie gieten, 1 ui in halve ringen snijden en zachtjes bakken met 1 tl zout, dan de rode kool toevoegen, 1 eetlepel basterdsuiker en kaneel toevoegen, flinke scheut rode wijn toevoegen, de in kleine stukjes gesneden appel toevoegen en het sap van 1 sinaasappel. Nu zachtjes tegen de kook aanhouden en ca. 1/2 uur laten koken.
 
 
 
Rode kool bevat veel vitamines, waaronder A, B en C. Vooral veel vitamine C is aanwezig. Hierdoor bevat het thiocyanaat. Dit is een stof die een antibiotische werking heeft. Bovendien zit rode kool boordevol mineralen, waaronder koper, ijzer, zwavel, fosfor, kalk, kalium en magnesium.
Door al die voedingsstoffen heeft rode kool een hoge voedingswaarde. Bovendien brengt het balans in het zenuwstelsel. Door het regelmatig consumeren van rode kool verbetert uw gelaatskleur en stimuleert en verbetert het de groei. Daarbij zorgt kalium voor een verbetering van de darmwerking en worden de ingewanden ontsmet. De cellulose die aanwezig is, heeft een positieve werking op de bloedsomloop en op de darmen. De zwavel vermindert de kans op eczeem (doordat het de talgklieren in de huid aanpakt). Als laatste is de combinatie van calcium en fosfor goed voor onze botten.

Rode kool bevat weinig vet en stilt uw honger. Verder is het een goedkope groente. Doordat het weinig vet bevat en goed uw honger stilt, is het dus gezond om te eten. Het vult uw dagelijkse voedingsbehoeften goed aan.

 
http://www.watisgezond.net/rode-kool-gezond/

Rode kool gezond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten