Dit lijkt me een heerlijk recept ( wat dit is echt heerlijk ) : scholfilets in de oven met daarbij ratatouille van courgette, aubergine, paprika, ui, knoflook en tijm.
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een ovenschaal. Meng in een kom
het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bos ui en peterselie. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel half deel van het
kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets
erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de
kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem. Zet de schaal
nu 10-12 minuten in een voorverwarmde oven en laat garen op 160 graden. Zo
krijg je ook een lekkere, knapperige korst.
Nodig voor 4 personen:
4 scholfilets
1 el citroensap
Peper
1 sneetje oud wit brood, fijn verkruimeld (of grof paneermeel zelf gemaakt)
100 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el peterselie, fijngehakt
1 dl vis- of kruiden/groenten bouillon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten