vrijdag 29 mei 2015

Griekse ovenschotel Briam met feta en naan brood

Klaar om de oven in te gaan
En klaar samen met feta en naan brood.


Het recept voor deze ovenschotel kwam ik gisteren tegen op internet op de website van de Griekse keuken en aangezien ik alle groenten in huis had heb ik besloten het te maken. Ik heb het iets aangepast ( geen aardappelen in huis maar wel een zoete aardappel ). De ovenschaal met alle in plakjes gesneden groenten staat in de oven op 180 graden voor ca. 1 tot 1,5 uur.
Het ruikt heerlijk!

2 courgettes
paprika
winterwortel

3 uien
3 tenen knoflook
zoete aardappel
pakje tomatensaus
peper, zout, oregano
kop olie
glas water
2 handen vol platte peterselie

Alle gesneden groenten door elkaar husselen met de olie en kruiden, in een grote ovenschaal scheppen, daar overheen de tomatensaus en dan de peterselie. Tot slot voeg je een kop water toe. Wel ieder half uur controleren of het nog vochtig genoeg is.
Lekker met naan brood en een plak feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten