dinsdag 20 januari 2015

Vegetarische burgers


In de 1e foto zie je de champignon burgers nog bevroren en rechts samen met gebakken aardappelen met rozemarijn en knoflook en een lekkere lik mosterd.

Ik wil al heel lang geen vlees meer eten, dat valt niet mee moet ik zeggen. Je moet creatief op zoek, want wat er in de supermarkt wordt aangeboden vind ik niet lekker.

Ik heb al 3 verschillende recepten gevonden ( deze vond ik hier )

Bakje champignons, 1 ui, 6 tenen knoflook, 70 gr. paneermeel, 60 gr. havermoutvlokken, 30 gram Parmezaanse kaas, 1 ei, tl. oregano en tl. peterselie, peper en zout 

Snijd de champignons, ui en knoflook zeer fijn en bak ze in een koekenpan. Meng in een grote kom de andere ingrediënten, voeg de afgekoelde champignon massa toe roer het goed door elkaar en kneed er 8 ballen van.
Die leg je los van elkaar op een bord en laat het opstijven in de vriezer.
Wat je nu niet nodig bent verpak je en vries het in.
De andere leg je tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Even rondom bruin bakken in een koekenpan met rijstolie .

Lekker met de bietensalade en gebakken aardappelen ( 5 aardappelen kort koken 5 minuten, afgieten en laten afkoelen)  en even meebakken 3 teentjes knoflook in stukjes en theelepel rozemarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten