zaterdag 24 januari 2015

olijven marineren

Grote pot met grote Griekse olijven in water gekocht, zo zijn ze niet lekker dus daar moet ik iets mee doen.

Ze staan in de marinade en die is zo schandalig lekker dat ik niet kan wachten hoe ze morgen zullen smaken.

Ik laat het morgen wel even weten, eet er nu alvast een paar op met een lekker glaasje wijn.


Het is nu een dag later en werkelijk wat is dat overheerlijk, dit is wel heel wat anders dan die dure bakjes bij de supermarkt!







Recept: 0,5 dl azijn; 1,5 dl ketjap; 5 teentjes knoflook; 1 dl. gembersiroop; 1 dl. honing; 50 g mosterd; 1 dl tomatenketchup; 1 dl chilisaus; 5 g tijm; 10 g italiaanse kruiden; 2 dl olijfolie; groene en/ of zwarte olijven, zonder vocht.

Dit alles hussel je door elkaar en doe het in een grote pot.

Het is genoeg voor een leuk feest maar als je niet iedere dag olijven wilt eten is het natuurlijk veel te veel.
Bewaar de marinade in porties in de vriezer en meng olijven met 1 portie marinade een paar dagen voor je het wilt eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten