zondag 25 januari 2015

Groene tomaten in het zuur

 
Er waren zoveel tomaten en heel veel groene tomaten nog, weggooien nee zonde.

Na wat zoeken op google kwam ik het volgende tegen bij:
Groene tomaten in het zuur
 

"Onrijpe tomaten worden weggegooid door tomatenkwekers, maar zijn erg lekker ingemaakt in azijn. Lekker bij een broodje falafel!  "

ik heb onderstaand recept in begin oktober gemaakt en vandaag voor het eerst geproefd, lekker je proeft verschillende smaken, zoet, zuur, pittig.

  • 1200 gram groene tomaten, in    dunne plakken gesneden
  • 2 el zout
  • 1 liter azijn
  • 4 el appelstroop
  • 1 el mosterdzaad
  • ½ el kurkuma
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Een paar kruidnagels
  • Een klein stukje kaneel
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 400 gram uien, in dunne halve ringen
  • 1/2 theelepel cayennepeper

  •  
    Bestrooi de plakken tomaat met zout en leg ze in een kom. Vermeng goed en laat ten minste 24 uur staan. Doe de tomaten daarna in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
    Breng azijn, appelstroop en de kruiden en specerijen aan de kook.
    Voeg de tomaten, uien en de cayennepeper toe aan het mengsel in de pan. Laat tien minuten zachtjes sudderen.
    Giet het nog hete mengsel in gesteriliseerde glazen potten. Bewaar op een koele en donkere plaats.
    Ik heb in totaal 4 grote potten. En eindelijk wordt het wachten beloond.
     
      

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten