Na wat zoeken op google kwam ik het volgende tegen bij:
Groene tomaten in het zuur
"Onrijpe tomaten worden weggegooid door tomatenkwekers, maar zijn erg lekker ingemaakt in azijn. Lekker bij een broodje falafel! "
ik heb onderstaand recept in begin oktober gemaakt en vandaag voor het eerst geproefd, lekker je proeft verschillende smaken, zoet, zuur, pittig.
Bestrooi de plakken tomaat met zout en leg ze in een kom. Vermeng goed en laat ten minste 24 uur staan. Doe de tomaten daarna in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Breng azijn, appelstroop en de kruiden en specerijen aan de kook.
Voeg de tomaten, uien en de cayennepeper toe aan het mengsel in de pan. Laat tien minuten zachtjes sudderen.
Giet het nog hete mengsel in gesteriliseerde glazen potten. Bewaar op een koele en donkere plaats.
Ik heb in totaal 4 grote potten. En eindelijk wordt het wachten beloond.
Ik heb in totaal 4 grote potten. En eindelijk wordt het wachten beloond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten