Een heerlijk focaccia brood bakken.
500 gram bloem, 7 gr. gist, 250 lauwwarm water, 50 ml. olijfolie, 100 gr. zwarte olijven, 100 gr. zongedroogde tomaten uit pot en 1 tl. zout
Zeef de bloem boven een grote kom, roer de gist erdoor daarna de olijfolie, water en zout. Kneed tot een soepel deeg, voeg dan de in stukjes gesneden olijven en zongedroogde tomaten toe ( wel laten uitlekken ).
Laat het afgedekt ( ik gebruik altijd vershoudfolie ) een uur staan op kamertemperatuur.
Daarna uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een plak van 1 cm dikte, leg het op een met olie ingevette bakplaat en dek het nogmaals af met folie en laat het een half uur staan.
Maak kuiltjes in het deeg, strooi er een beetje grof zeezout over en rozemarijn, druppel er olijfolie over en plaats het 20 minuten in de oven op 250 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten