donderdag 2 april 2015

Vegan dag 5 & 6 met pindasoep, nasi en zelfgemaakte nasi kruiden


Woensdag dag 5
Ontbijt: soja yoghurt met banaan en appel, daarover wat zonnebloempitten en zaad.
Lunch: 2 beschuiten met humus en salade wat over was van dinsdag
Diner: pindasoep, een paar gebakken aardappelen en sperziebonen.






recept pindasoep van vegan challenge


1 Ui gesnipperd, 2x teen knoflook, 1 dikke prei ca. 300 gram in stukjes gesneden, 4 aardappelen in blokjes, 1 liter groentebouillon, 150 gram pindakaas, 4 eetl. ketjap en 2 theelepels sambal.

Fruit de ui met knoflook en voeg na 1 min. de prei toe en bak dit 2 minuten mee, dan de bouillon toevoegen en de aardappelen, laat 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Pindakaas erdoor roeren met de ketjap en op smaak brengen met sambal, peper en zout. Heerlijk!

Donderdag dag 6
Ontbijt: liter groene smoothie
Lunch: zoete salade van witlof, appel, sinaasappels 2x, 2/3 komkommercranberries en kiwi
Diner: vanavond maak ik volkoren nasi met groenten die ik nog in de koelkast had liggen ( halve prei, 1 winterwortel, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 lente uien en een gele paprika), tofu restant van het pak van 500 gram waar ik dus 3x van heb gekookt gemarineerd met tamari, ketjap, olijfolie en kurkuma, peper en zout, en 3-4 koffielepels zelfgemaakte nasikruiden. Dit met mijn ingemaakte augurken en zoutzure groene tomaten. Dit was een succes portie groter gemaakt ook voor morgen. Echt lekker gegeten. :)

Nasikruiden recept van
Rineke Dijkinga uit het boek weten van (H) eerlijk eten deel 2

2,5 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
1,5 theelepels gemalen koriander
1 theelepel kerrie
1 theelepel citroengras
1,5 theelepels gemalen gember
mespunt cayenne

Als je dit x 10 doet heb je een mooi voorraadje ( kruiden kopen bij een Turkse supermarkt is veel voordeliger).

Kurkuma in dit zakje 75 gr. € 1,40
Rozemarijn 40 gr. € 1,40
Oregano 20 gr. € 1,40

Geen opmerkingen:

Een reactie posten