Gisteren heb ik een kilo prachtige rode uien gekocht, daarvan is er 1 ui gebruikt voor de spaghetti van gisteren en heb ik nog genoeg uien voor de chutney van Jamie Oliver. Die is echt heel lekker ik heb het wel eens eerder gemaakt.
Je kan het gebruiken bij een stuk oude kaas met een lekker glas rode wijn s'avonds of bijv. tussen een lekker broodje hamburger of gewoon een lepel bij een stuk gebraden vlees.
Wat heb je nodig:
olijfolie 1 eetlepel
750 gram rode uien in dunne ringen
4 takjes rozemarijn ( daar de blaadjes van )
4 eetlepels basterd suiker
6 eetlepels rode wijnazijn
300 ml. rode wijn
Je doet de olijfolie met de uienringen en de rozemarijnblaadjes in een pan en na ca 40 minuten op zacht vuur zijn de uien gekarameliseerd.
750 gram rode uien in dunne ringen
4 takjes rozemarijn ( daar de blaadjes van )
4 eetlepels basterd suiker
6 eetlepels rode wijnazijn
300 ml. rode wijn
Je doet de olijfolie met de uienringen en de rozemarijnblaadjes in een pan en na ca 40 minuten op zacht vuur zijn de uien gekarameliseerd.
Dan doe je de suiker met de wijnazijn erbij voor een paar minuten.
De rode wijn toevoegen en op zacht vuur 20 minuten laten pruttelen tot het is ingedikt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten