Ik had gezegd ieder weekeinde iets te koken uit het jaarboek van Jamie Oliver en vandaag heb ik gekozen voor de uiensoep met salie.
Uiensoep is sowieso lekker maar met een handvol salie vers uit de tuin lijkt het me nog lekkerder.
Er worden verschillende soorten uien gebruikt: 3x sjalotten, 5 x rode ui en 3x gewone, dit snijdt je in ringen en doe je samen met 6 klein gesneden tenen knoflook en 1 prei en een handvol salieblaadjes in een pan met een dikke bodem samen met een klont boter en een flinke scheut olijfolie. Voeg flink peper en wat zout toe.
Dit laat je met de deksel schuin op de pan 30 minuten zachtjes bakken, daarna nog 20 minuten zonder deksel en onder af en toe roeren tot de uien zacht en bruin zijn.
Voeg de bouillon toe ( 2 liter groenten bouillon of kippenbouillon )en laat nog 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Rooster voor ieder een boterham, doe daarop oude kaas, druppel er wat worcestersaus over met wat salieblaadjes en zet het onder de gril tot de kaas goudbruin is.
Heerlijk soepje met een lekkere plak brood, echt iets voor de vrije zaterdag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten