Ook de kruidenmix Garam Masala heb ik zelfgemaakt.
Met dank aan de kok Ramon Brugman.
Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de kip:
400g kippendijen
1 ui
3 teentjes knoflook
½ rode peper
1 blikje tomatenblokjes
1 zakje geschaafde amandelen
Het sap van 1 citroen
250ml yoghurt
Stuk gember
½ bosje koriander
1 el mosterdzaad
1 el paprikapoeder
2 tl komijn (gemalen)
2 tl korianderzaad (gemalen)
3 el garam masala
Voor de muntdip:
¼ komkommer
250ml griekse yoghurt
5 blaadjes munt
Mespunt komijn (gemalen)
1 el suiker
Peper
Sap van een halve citroen
Voor de linzenstoof:
1 kopje rode linzen
1 ui
6 teentjes knoflook
2 verse tomaten
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
Stuk gember
½ rode peper
½ bosje koriander
1 tl garam masala
1 tl kurkuma
Erbij:
Papadums ( heb ik weggelaten, ik heb ook geen frituurpan )
250g basmati rijst
Bereidingswijze
Kip:
• Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in wat olie. Snij de kip in blokjes en bak dit samen met de ui en knoflook even aan. Rasp een stukje gember en voeg de specerijen toe. Schenk de tomaten hierbij en laat dit met het deksel erop zachtjes pruttelen.
• Voeg dan de yoghurt toe en laat dit inkoken, zonder deksel op de pan. Houd wat yoghurt over voor de garnering. Snij de rode peper fijn en voeg bij de curry.
• Rooster de amandelen in een schaaltje in een oven van 160°C. Hussel ze om de twee minuten om tot ze gelijkmatig bruin zijn. ( ik heb ze in een droge koekenpan geroosterd )
• Als de saus is ingekookt, hak je de koriander en voeg je dit samen met het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
• Serveer de kip met een dot yoghurt, wat koriander en de geroosterde amandelen.
Linzenstoof:
• Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de tomaat in blokjes. Zet de ui en knoflook aan in wat olie en voeg de specerijen toe. Rasp wat gember en voeg dit, net als de tomaten, toe. Laat dit even inkoken.
• Voeg nu de linzen toe, en twee kopjes water. Laat dit 20-30min zachtjes pruttelen en maak af met vers gehakte koriander, citroensap, zout en peper.
• Zet een pan met water aan de kook voor de rijst. Zodra dit kookt voegt je de rijst toe en kook je het in 10min gaar. Giet daarna af en laat nog even in de pan staan met de deksel erop.
Muntdip:
• Schil en rasp de komkommer. Meng de yoghurt, komijn, suiker, peper, met de komkommer en voeg het citroensap toe.
• Snij de munt even fijn en voeg ook dit toe. Roer het mengsel door elkaar.
• Frituur de papadums op 180°C. Draai ze halverwege om. Ze zijn klaar als ze niet meer bubbelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten