Rozenbottelsiroop
- rozenbottels
- 1 citroen
- suiker ( de helft van de hoeveelheid sap )
- Was de rozenbottels en snijd ze doormidden.
- Boen de citroen af en snijd hem in plakjes.
- Breng de rozenbottels met de citroen in ruim water aan de kook.
- Laat ze met het deksel op de pan op laag vuur garen ca. 15 minuten.
- Pureer de massa met een staafmixer.
- Zet een zeef op een kom, leg er een zeefdoek in en stort de inhoud van de pan erin; laat het sap eruit lekken.
- Doe het rozenbottel sap met de suiker in een pan, verwarm het tot de suiker is opgelost en laat de siroop even doorkoken.
- Giet de siroop in een brandschone fles.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
van rechts naar links: kroontjes verwijdert en gewassen bottels, daarna doormidden snijden, citroen in plakjes toegevoegd met water, laten koken en dan met de staafmixer pureren. |
deze halve liter is voor pap en mam, ik maak morgen nog wel een fles. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten