woensdag 5 augustus 2015

Fantastisch lekkere komkommersalade van Yotam Ottolenghi





Eindelijk eens tijd om iets van Ottolenghi te maken en met zoiets simpels als een komkommer maak je met behulp van de dressing met o.a. ui, gember en sesamzaad een heel verrassend lekkere salade, lekkerste recept wat ik ken met komkommer!

 Nodig:
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels fijne suiker
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 kleine rode ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine of 1 grote komkommer(s)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • bosje verse koriander

 

Maak een dressing van 3 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels arachideolie en 2 theelepels sesamolie. Snijd de ui in kleine ringen en manineer de ui een uur in de dressing. Rasp de verse gember en pers 2 tenen knoflook uit. Voeg het toe aan de uienringen met dressing. Snijd de komkommer in stukken, meng het door het uimengsel en laat het minimaal 10 minuten staan. Rooster de sesamzaadjes. Garneer de komkommersalade met de geroosterde sesamzaadjes en koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten