dinsdag 14 juli 2015

Tabouleh van o.a. bloemkool, ui, bosui, tomaat




Nog even een ander groentegerecht uitgetest:
Tabouleh oorspronkelijk wordt het gerecht gemaakt met bulger maar ik zag dat het ook met bloemkool kan.

* 1/3 bloemkool

* 1 sjalot, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, uitgeperst
* 1 bosui in ringetjes (helemaal opsnijden)
* 1/2  rode peper, in ringen met zaden en lijsten
* 3 zongedroogde tomaten in stukjes
* 4 cherry tomaatjes in 4-en
* snufje kaneelpoeder
* zwarte peper en  zeezout naar smaak
* verse peterselie, fijn gehakt
* 1/4 komkommer, geschild en in fijne stukjes
* portie verse bieslook
* 2 flinke el extra vergine olijfolie
* sap van een halve limoen
Bereiding:
Maak de bloemkoolroosjes “fijn” totdat ze op rijstkorreltjes lijken. 
Schep alle verdere, gesneden ingrediënten goed door de bloemkoolrijst. Proef of het nog wat extra zout of peper kan gebruiken. Zet in een afgesloten bak in de koelkast tot gebruik.

De Tabouleh of Taboulé is een vegetarische salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat officieel uit bulgur, gesneden tomaten, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met pepermunt of kaneel. Taboule betekent lichtscherp in het Syrisch-Libanees-Arabisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten