woensdag 2 september 2015

Heerlijk gebakken chinese kool met kipfilet en rijst

Dit is een lekker recept en in deze tijd is Chinese kool goedkoop. Ik bak alles in een grote koekenpan en kook een klein beetje rijst .

Nodig:
400 gr. kipfilet in kleine blokjes
1/2 chinese kool grof gesneden
ui  gesnipperd
2 knoflooktenen fijn gesneden
( snijbonen) ik had te weinig voor een maaltijd maar genoeg om dit te combineren
kerrie/ kurkuma / komijnpoeder
zout/ peper uit de molen
ketjap
olijfolie of rijstolie
rijst


Terwijl je een pannetje opzet met water voor de rijst, snijd ik alles al. Ik doe de kleingesneden kipfilet in een kom en meng er een theelepel, kerriepoeder, komijnpoeder en kurkuma met wat zout en peper door.
Dat bakken in een koekenpan met een scheut olie, daarna voeg je de ui en knoflook toe en na 3 minuten kan ook de groenten erbij. Na ca. 6 minuten 2 eetlepels ketjap erbij en omscheppen.
Proeven of het op smaak is en anders nog wat kruiden toevoegen.
Ook lekker om er nog een beetje seroendeng overheen te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten