dinsdag 23 juni 2015

Bananenbrood uit Nigeria van Jamie Oliver



Dit stond al heel lang op 
mijn lijstje een bananenbrood bakken!

Wat heb je nodig:
• olijfolie, voor invetten
• 250 g zelfrijzend bakmeel, plus extra
• 3 rijpe bananen
• 2 el vers appelsap
• 125 g ongezouten boter
• 2 grote eieren
• tl gemalen kaneel
• 2 el vloeibare honing
• 50 g walnoten

Prak de bananen fijn en roer er dan 2 eetlepels appelsap door.
In een andere kom klop je de roomboter romig, 1 voor 1 de eieren erdoor roeren, dan kaneel, honing en zelfrijzend bakmeel, tot slot de bananen en de noten.

Schep alles in de bakvorm en bak het brood 40 minuten op 180 graden, tot het goudbruin en gaar is.

Controleer of het bananenbrood gaar is door een cocktailprikker in het midden te steken en die er na 5 tellen uit te halen – als hij schoon is, is het brood gaar, anders moet het langer bakken.
Laat het bananenbrood even afkoelen in de vorm. Keer het dan voorzichtig op een rooster en laat het helemaal afkoelen.

Je kan het bewaren in aluminiumfolie voor een aantal dagen.



Heerlijk, bananen overheersen niet en het is ook niet te zoet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten