zondag 6 december 2015

Zoutkamp, vis eten, meenemen en zeekraal.






Zoutkamp
 Wat doe je als het stormachtig weer is ja, natuurlijk erop uit en een lekkere portie kibbeling halen in Zoutkamp en als we daar dan toch zijn kunnen we gelijk wel wat meenemen voor later deze week.
Dus forel en makreel gekocht en 100 gram zeekraal om uit te proberen.





 
Zeekraal is een bijzondere groente. Het plantje lijkt op een soort minicactusje, maar dan zonder stekels. De takjes zijn knapperig, zilt en een beetje mineralig. De smaak en textuur is zo uniek dat het zonde is om er ingewikkeld mee te doen.
Een prima manier om ze te bereiden is afspoelen met koud water, drogen in een schone theedoek, harde steeltjes verwijderen, 30 – 60 seconden blancheren in ruim kokend water, koud afspoelen en serveren met citroensap, olijfolie en gemalen zwarte peper.

Een ander recept van entenenzo.nl
De zeekraal wordt heel kort gestoofd met een gesnipperd uitje en geserveerd op een schoteltje met een royale laag volvette Turkse yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten