maandag 30 november 2015

Herfstschotel met kapucijners, boerenkool en bokbier heel verrassend.

Dit recept staat in de allerhande van deze maand en de combinatie van ingrediënten vond ik zo apart dat ik dacht dat wil ik wel eens proberen.



Misschien niet de meest duidelijke foto, maar zo ziet het eruit als het klaar is, foto allerhande is met rauwe ingrediënten gefotografeerd.

 
En echt het is echt heel lekker en dat vind ik niet alleen dus gaan we vaker maken.
Op het draaien van de gehaktballetjes na is het in 20 minuten klaar ( die balletjes hadden we gisteren al gedraaid ).

Wat heb je nodig:
   
  • 100 g spekreepjes
      
      400 g half-om-half gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ el kerriepoeder
  • 320 g Amsterdamse uien
  • 330 g jonge kapucijners
  • 360 g witte bonen in tomatensaus
  • 200 g gesneden snijbonen
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 300 ml Grolsch Rijke Herfstbok
  • 100 g gemalen belegen kaas

    1. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.
    2. Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten