donderdag 9 april 2015

Vegan Challenge dag 11,12 en 13

Dag 11

Je hebt van die dagen dat je gewoon geen zin hebt in koken, vandaag heb ik er ook niet veel van gemaakt.

Ontbijten doe ik elke dag nu met een groene smoothie.
Lunch:  een salade.
Diner: sperziebonen met gebakken aardappelen en een notenburger die zo lekker was dat er van de 8 1 overbleef. Ze werden uit de oven gepikt.

Dag 12
Ontbijt:  smoothie
Lunch : 2 waldkorn crackers met pindakaas
Diner: volkoren macaroni met vega gehakt, paprika, tomaten, ui, knoflook, tomaten puree en kurkuma, zoete paprikapoeder, sambal, sojasaussaus en Italiaanse kruiden.

Dag 13
Ontbijt : smoothie van sla, komkommer, appel en banaan en 1/2liter water

Lunch: 1 notenburger en dunne volkoren cracker met jam

Lekker in de keuken gestaan
1. hummus gemaakt, kikkererwten, 2 x knoflook, 2/3 sap kikkererwten, 4 koffielepels citroen, tahin, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout, dit in de blender en bewaren in de koelkast.


champignon, uien, linzenburger
2. eenvoudige tapenade van pot zongedroogde tomaten (uitgelekt) en een handvol peterselie. Dit heb ik morgen nodig een wrap royaal besmeren met humus en dan 3 koffielepels tapenade erover en nog wat rucola.

3. 16 champignonburgers. Die liggen nu op te stijven in de vriezer en worden straks per 2 verpakt.

recept burgers:grote bak champignons, 2 uien en 3 tenen knoflook heel klein snijden, even bakken in een koekenpan met 3 eetlepels kokosolie, linzen toevoegen (blik), koffielepel kurkuma, komijnpoeder, zoete paprika poeder, 3 koffielepels ras el hanout, peper, zout, ketjap en tamari. In een schaal doen even laten afkoelen, havermout, paneermeel en bloem toevoegen goed doorroeren en maak er 16 ballen van. Dit invriezen en daarna verpakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten